Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Välkommen till Västra Frölunda Badminton!

Välkommen till Frölunda Badminton’s nya hemsida från 1 januari 2018. Hemsidan är fortfarande under uppbyggnad och kommer att vara det under första halvåret 2018.

Alla nyheter eller annat nytt innehåll kommer bara att publiceras på vår nya hemsida. För den information som saknas under uppbyggnaden hänvisar vi till vår gamla Hemsida.

Blom på besök i Norge
2019-02-14 22:18

Sportchefen tog en tripp till Oslo för att besöka centerverksamheten i Norsk badminton. Det som är kul är att klubbens gamle huvudtränare Peter Kapetz nu är förbundskapten för Norsk badminton. Norge har ett ungt landslag som är mycket fokuserade och på stark frammarsch! Där får vi se upp ;)


//Johan Blom

Dramatik i Badmintonligan
2019-02-12 21:00

I sista (?) matchen för säsongen besegrade Frölunda regerande svenska mästarna Täby i Badmintonligan med 4-3 efter Golden set. Det innebär att kampen om den sista kvartsfinalplatsen avgörs först på torsdag när Täby möter Umeå.


I Mellanserie B i Badmintonligan är sedan tidigare Umeå klart för kvartsfinal. På måndagskvällen kom Täby till Göteborg och hoppades spela hem den andra kvartsfinalplatsen genom vinst mot Frölunda, men Frölunda ville annorlunda. Matchvinnare för Frölunda blev framför allt herrdubbelparet Jakob Ekman/Joel Hansson och damdubbelparet Sanne Ekberg/Frida Lindström. Jakob och Joel vann herrdubbeln med 3-1 i set, och i en riktigt rysare vände och vann Sanne och Frida damdubbeln med 3-2 mot Miranda Johansson/Clara Nistad. När det sedan blev Golden set i herrdubbel satte Täby in Hermansah ihop med Richard Kuhl. Men inte heller det hjälpte. Hansson/Ekman dominerade Golden set och vann med 11-6.

Jakob och Joel är obesegrade i Badmintonligan, berättar Patrik Björkler. Det var också fantastiskt roligt och avgörande att Frida och Sanne kunde komma tillbaka efter underläge 1-2 i set i sin dubbel.

Golden set-segern innebär 2-1 i poäng för Frölunda. Därmed har både Frölunda och Täby tre poäng. Men i kampen om kvartsfinalplatsen sitter ändå Täby i förarsätet genom att laget har kvar att möta Umeå på hemmaplan på torsdag.

– Oavsett om vi har spelat färdigt för säsongen eller inte så var det här en viktig seger för oss. Det är mycket motiverande inför nästa säsong, säger Patrik Björkler.

Att spela i Badmintonligan är en del av en väl genomtänkt och långsiktig plan för klubben, även om chansen till spel i Badmintonligan kom tidigare än beräknat. Stommen i vårt lag består av spelare som är 17-18 år. De lär sig mycket på att spela de tuffa matcherna i Badmintonligan, och de är alla stadda i snabb utveckling. Med ökad rutin och med ett års träning till kommer vi att ha betydligt mer att ge nästa säsong, säger Patrik.

Fina framgångar på junior SM
2019-02-11 15:58

Under helgen den 9-10 februari åkte Johan Bademo, August Björkler, Jakob Ekman, Joel Hansson och coach Johan Blom upp till Umeå för att spela Junior SM. Och vilka resultat det blev! August Björkler blev trea i herrsingel och vann ett silver i herrdubbel tillsammans med Johan Azelius, Borås. Jakob Ekman blev trea i mixeddubbel tillsammans med Cecilia Wang, Fyrisfjädern. Joel Hansson tillsammans med Jakob Ekman vann en brons medalj i herrdubbel. Johan Bademo förlorade i åttondelsfinalen mot Calle Fredholm, Malmö i en tight tre sets match. I dubbeln spelade Johan tillsammans med Max Svensson, Skogås och nådde en kvartsfinal. 


Johan Azelius som tränar med klubben blev svensk mästare i herrsingel och Filip Karlborg, även han tränar med klubben, blev svensk mästare i herrdubbel. 


Jag vill ännu en gång gratta er alla till väldigt bra prestationer! Även ett stort tack till transportansvarige Elisabeth Bademo som gjorde ett super jobb i skymundan. 


Nu jobbar vi vidare mot nya utmaningar -för hårt jobb lönar sig alltid👊. 


//Johan 

Frölunda - Umeå 1-5
2019-01-22 22:00

Mellanserie B i Badmintonligan drog igång på tisdagkvällen i Sportarenan i Frölunda. Frölunda hade förhoppningen att kunna knipa den första poängen i säsongens liga medans gästande Umeå vill säkra en kvartsfinalplats. Redan första delmatchen var viktig, när lagen möttes i grundserien i november vann Frölundas Gustav Björkler/Sanna Ekberg mixed mot Umeås Gabriel Ulldahl/Klara Johansson med 3-1. Nu blev setsiffrorna desamma, men med Gabriel och Klara som segrare. Frölundas vinst i matchen kom i herrdubbel, där duon Jakob Ekman/Joel Hansson vann med 3-1 mot Albin Hjelm/Jens Marmsten.

Umeå det bättre laget som helhet och tog hem lagmatchen med 5-1, när Frölunda förlorade den inledande mixedmatchen blev det för tufft att kunna rubba Umeå.

Medan de flesta lagen i Badmintonligan har tagit in många utländska spelare (främst från Danmark) har Frölunda valt en annan väg. Frölundas lag består till största delen av egna produkter – unga lovande men därmed även orutinerade spelare.

- Det är inte roligt att förlora som vi har gjort hittills i ligan, men samtidigt lär sig våra spelare hela tiden. Vi bygger för framtiden och de tuffa matcherna utvecklar dem, säger Patrik Björkler.

Nästa match i Mellanserie B spelas också i Frölundas hemmahall. Den 12 februari kl. 18.00 kommer de regerande svenska lagmästarna Täby på besök.

Slutspel i Badmintonligan - 22/1 kl 18.30 Hemmamatch
2019-01-14 19:45

I morgon, den 15/1 spelar Frölunda sista omgången i grundserien i Badmintonligan, bortamatch mot Täby.

Redan tisdagen därpå, den 22/1, är första matchen i slutspelet. Västra Frölunda spelar hemmamatch med start kl 18.30.

Vi vill att alla Frölundasupportrar kommer ner till Sportarenan och hejar fram vårt lag! - Varmt Välkomna!

 
vi stödjer Frölunda
Snabblänkar