Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Välkommen till Västra Frölunda Badminton!

Västra Frölunda Badminton är en ideell förening med stora ambitioner som bedriver både breddverksamhet och elitverksamhet. Vi har badmintonskola, senior- och ungdomsträning och motionsgrupp.

VFB har sin klubblokal och bedriver sin verksamhet i Sportarenan, Åkered/Näset, Göteborg.

Frölundavinst i Umeå!
2020-01-14 22:00

I Mellanserie B vann ett heltänt Frölunda med 4-2 borta mot Umeå. Här blev Frida Lindström, Sanne Ekberg och Gustav Björkler dubbla segrare för Frölunda. Frida vann damsingel, och damdubbel ihop med Sanne Ekberg. Sanne vann mixed ihop med Gustav Björkler, som också tog en betydelsefull seger i herrsingel 2 mot Simon Sandholm med 3-2 i set.

Frölundas vinst innebär att Mellanserie B har blivit mycket mer tät och oviss.
Förlust för Frölunda mot Aura
2020-01-09 21:00

Torsdagskvällens match i Badmintonligan mot Aura i Sportarenan slutade med förlust för Frölunda 1-5.

 

Frölundas vinst kom genom Gustav Björkler, som vann herrsingel 2 efter en jämn och spännande femsetare mot Tom Andersson. Gustav var också tillsammans med Sanne Ekberg nära att ta hem mixedmatchen mot Emil Hybel/Johanna Magnusson. Matchens kvalitet höjdes kontinuerligt, och efter 0-2 i set kom Gustav/Sanne tillbaka, vann set tre och fyra och var nära vinst även i femte. Men till slut avgjorde Auraparet. Emil/Johanna vann femte set med 11-9.

 

Värt att notera var också att unga Thyra Hultman gjorde en klart godkänd ligadebut för Frölunda i damdubbel ihop med Frida Lindström.

Badminton - Best on court - Vårterminen 2020
2020-01-04 13:17
Bästa träningen för barn i åldrarna 6-11 år!
Best on court (BOC) bygger på en dansk succé där barnen har minst en förälder med sig till varje träningspass. Flera ledare i passen innebär bättre kvalitet och därmed lär sig barnen grunderna i snabbare takt vilket är både roligt och motiverande.

Tider: söndagar mellan kl 9.00-10.00 (”nybörjare”) och kl 10.00-11.00 (”fortsättning”), med start v2 den 12/1, (inget under sportlovet, v7, eller påsklovet, v15) och avslutning i slutet av april, preliminärt den 26/4.

Föräldramöte och träningsstart för Badmintonskolan
2020-01-03 19:40

Välkomna tillbaka till en ny termin i Badmintonskolan.

Träningarna drar igång v2 fr.o.m. tis 7/1 på samma tider som i höstas, vi tränare ser fram emot att träffa er igen laddade efter jullovet!

 

I samband med vårterminens start vill vi gärna bjuda in till ett föräldramöte. På torsdag 9/1 spelar vårt Elitserielag (där flera av våra tränare ingår) match mot Aura kl 18.00 i Sportarenan. Det vore kul om så många barn och föräldrar som möjligt kom och hejade! Vi passar på att köra ett kort föräldramöte för Badmintonskolan innan matchen kl 17.30 i restaurangens nedre del där vi berättar om klubben, träningen, badminton i allmänhet och hur man kan komma igång att tävla om man är sugen på det. Ni är givetvis välkomna på föräldramötet även om ni inte skulle ha möjlighet att gå på matchen efter.

Fyra femsetare fällde Frölunda
2019-11-19 21:30
Det krävdes fyra femsetare för att proffs och rutin från Påvelund skulle besegra ungdom från Frölunda i Sportarenan.
 
vi stödjer Frölunda
Snabblänkar