SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Välkommen till Västra Frölunda Badminton!

Västra Frölunda Badminton är en ideell förening med stora ambitioner som bedriver både breddverksamhet och elitverksamhet. Vi har badmintonskola, senior- och ungdomsträning och motionsgrupp.

VFB har sin klubblokal och bedriver sin verksamhet i Sportarenan, Åkered/Näset, Göteborg.

GotElit 2021
2021-10-11 07:47
GotElit är över för denna gång. Många matcher och stora framgångar. På lördagen huserade Sportarenan elit u22 klassen där vi stod för mycket väl genomfört arrangemang trots många matcher. Bertil och Sara höll efter både spelare och funktionärer så att alla blev nöjda och glada. Våra ungdomar som skötte siffervändningen får med stort beröm godkänt!
Så till det sportsliga, som Krister har sammanfattat nedan
 
 
Välkomna till Höstterminen 2021!
2021-08-28 21:50

Säsongen 2021-2022 har börjat och nu i veckan startade höstterminen upp för våra träningsgrupper. Alla träningar för badmintonskolan kommer att börja med ordinarie träningstider vecka 35 och vi hoppas att vi ser många gamla och nya ansikten. 

Har ni något syskon, kompis eller klasskamrat som är sugen på att börja spela badminton så är det bara att höra av sig, antingen till vår mejl info@frolundabadminton.se eller så kan man gå in på vår hemsida www.frolundabadminton.se och anmäla sig direkt.

 

Best on Court och Vuxengruppen drar igång snart också. Håll utkik i din mailkorg - där kommer info om när det startar!

Inför hösttermin är man automatiskt anmäld om man spelat under vårterminen. Skulle det vara så att någon känner att de inte vill fortsätta så ska detta meddelas till vår mejl. Alla tider och grupper kommer att vara detsamma till höstterminen som det har varit under vårterminen om inte något annat meddelas.

Elin Öhling - en av våra nya spelare för säsongen
2021-08-28 21:47
Elin Öhling - välkommen till Västra Frölunda Badminton!
Inför skolstarten på RIG vid Katrinelundsgymnasiet häromveckan flyttade Elin från Örebro till Göteborg och är nu en av våra nya spelare.
Det har varit några intensiva veckor för Elin, ny stad, ny skola, ny klubb och två lyckade tävlingshelger i bagaget.
Vid SM i Borås (13-15/8) spelade Elin hem ett silver i damdubbeln tillsammans med Sanne Ekberg. En otippad silvermedalj och en stor bedrift att endast 16 år gammal ta hem en SM-medalj på seniorsidan.
Efterföljande helg (20-22/8) var det dags för ungdoms-SM i Stockholm. Där fick Elin med sig två fina skalper då hon segrade i både singel och dubbelkategorin. Riktigt bra spel och två härliga vinster!
Efter sena träningspasset på torsdagskvällen i Sportarenan blev det en pratstund med Elin. Hon fick berätta lite om sig själv:
Jag började med badminton när jag var 7 år, och i början tränade jag en gång i veckan. Parallellt med badmintonen spelade jag fotboll, och sedan 3 år tillbaka är det fokus på Badminton. Det blir mycket badminton nu, men när jag inte tränar gillar jag att träffa vänner och vara med min familj.
På måndag bär det av till Slovenien där Elin kommer att spela U17 EM, 3-12 september (Lag och individuellt). Individuellt deltar Elin i Damsingel och Damdubbel tillsammans med Elin Rydberg.
Lycka till i U17 EM Elin! Vi håller tummarna!
Fortsatta fina framgångar för Frölunda vid Ungdoms och Veteran SM
2021-08-28 21:41
Framgångarna på senior SM följdes upp helgen efter (20-22/8) på Ungdoms och Veteran SM, det blev 4 Guld och 5 silver för oss!
I den yngsta klassen U13 vann Greta Ribokas silver i både singel och mixed det skall bli spännade att följa Gretas utveckling. I U15 visar Estrid Björkler återigen att hon tillhör de bästa i sin ålder i mixed och vinner ett silver. I U17 vinner Elin Öhling Guld i både singel och dubbel samt silver i mixed, Elin visar verkligen sin fighting spirit när hon sliter hem sin semifinal i singel i 3 set, i finalen vinner hon klart efter taktiskt spel. På Veteran SM skördar vår enda deltagare Bengt Mellquist stora framgångar med två guld och ett silver, Bengt tillhör pionjärerna i klubben och tillhör den första kullen av egen fostrade spelare. Grattis till er alla!
Frölundadominans vid årets SM i Borås
2021-08-28 21:10

Två guld, två silver och ett brons. Så summerar vi medaljskörden efter finaldagen av svenska mästerskapen i Borås, 13-15/8.

 
vi stödjer Frölunda
Snabblänkar