Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Välkommen till Västra Frölunda Badminton!

Välkommen till Frölunda Badminton’s nya hemsida från 1 januari 2018. Hemsidan är fortfarande under uppbyggnad och kommer att vara det under första halvåret 2018.

Alla nyheter eller annat nytt innehåll kommer bara att publiceras på vår nya hemsida. För den information som saknas under uppbyggnaden hänvisar vi till vår gamla Hemsida.

5 Guld, 4 silver och 4 brons på DM
2018-11-11 16:42


I Senior klassen vann Jakob Ekman och Gustav Björkler HD , Sofia Reidy kom tvåa och Linus Norberg  tog ett brons.

I U17 vinner Malin/Wilma DD, Vilma D silver i DS och Malin brons.

I U15 tar Tilde Stoltz silver i både DS o DD, Ella Järup brons i DS.

I U13 tar Jesper Norden brons i HS. Bäst går det för Estrid Björkler som vinner 3 Guld , DS U13, MXD U13 och DD U15 med Sofia.


Många bra matcher och mycket bra spel av många Frölundaiter, vi tar Guld o många medaljer i samtliga åldersklasser! Vi hade även med Marie Gunnlert på domarkursen!Åbyslaget - fint spel av Frölundaspelarna
2018-11-04 19:22
Denna helg var Frölunda välrepresenterat med spelare i olika åldrar på Åbyslaget. Singelspelet gick av stapeln på lördag och på söndag var det också full fart i Åbyhallen med dubbel och mixedkategorierna.
Kärcher Cup i Trollhättan, 27-28/10
2018-10-28 20:30
Under helgen var flera Frölundaspelare i Trollhättan och deltog i Kärcher Cup. Vi fick se många bra och välspelade matcher och fina pallplaceringar. I singel U11 (gemensam klass för killar och tjejer) vann Axel Järup och Victor Gunnlert tog en fin tredje plats, efter en jämn tresetare i semin. I HS U13 och HD U13 blev det två tredjeplatser efter välspelade semifinaler av Jesper Nordén. I DS U15 och DD U15 blev det också två tredjeplatser för Tilde Stoltz. I DS U15 deltog också Ella Järup och Maja Wävendahl. Tjejerna spelade bra men det räckte inte för avancemang då motståndet var tuft i deras respektive pooler. I HSB gick Linus Norberg till final och det blir en silverplats. Vilma Dreifaldt och Malin Nordén deltog i DSA och DDA. Vilma visade riktigt bra spel mot duktiga Khurshi. I MDB deltog syskonen Dreifaldt (Vilma & Hampus) och far och dotter Stoltz. Båda paren spelade sig vidare till semifinal och där blev det tyvärr förlust, men fina tredjeplatser.  Krister Stoltz deltog även i HDB och det blev bronspeng efter en intensiv semifinal. Roligt att se att vi har med deltagare från U11 och upp till seniorklass, bra kämpat alla Frölundaspelare!
Klar derbyseger för Påvelund
2018-10-23 06:48
Nästan 200 åskådare kom till Påvelundshallen på måndagskvällen när säsongens nykomlingar i Badmintonligan möttes. Det var det första Göteborgsderbyt på många år i den högsta serien.
Påvelund kom till spel med sin starka uppställning, som domineras av ett antal danska stjärnor och fick möta ett ungt och talangfullt lag från Frölunda Badminton. Inte oväntat blev det 6-0 till Påvelund men våra unga talanger står upp bra och vinner några set mot de danska stjärnorna.
Det är nyttiga matcher för våra spelare, alla visade en bra inställning och utvecklas av det tuffa motståndet. Frölunda Badminton har framtiden för sig!

Frölunda dominerar Göteborgsserien
2018-10-21 17:00

På söndagen var det dags för C-laget att åka till Kungs hemmaarena och laget gjorde en stabil insats. I första matchen stod hemmalaget Kungs för motståndet och det började bra med vinst i HD 1 tämligen komfortabelt. I damdubbeln mönstrade Kungs helt andra spelare än förra sammandraget, Tilde och Estrid kämpade men lyckades inte riktigt nå ända fram. HD 2 slutade även den med förlust och nu stod det 1-2. Maja spelade damsingeln och förlorade med minsta möjliga marginal i två set, hade det blivit ett tredje set hade resultatet nog blivit en lite annorlunda utgång med tanke på hennes motståndares fysiska status efter matchen. Våra herrsinglar Mattias Bergh, Henrik Järup och Marcus Wävendahl levererar och den sista mixeden blir avgörande. Det blev en mycket spännande match där Krister och Estrid tog sig från ett underläge 0-1 i set till 13-8 i avgörande. Där slutade matchen när det knäppte till i motståndarens häl och Kungs fick ge upp matchen som slutade med ortopedbesök för Kungsspelaren.
I dagens andra match mot Partille 2 vinner Frölunda tämligen enkelt med 8-0. Dagens prestation stod Tilde och Estrid för när de vände 0-1 i set till vinst mot två äldre motståndare. Sedan gick Maja in och visade ingen pardon mot sin motståndare. Som grädde på moset tog HD2 sin första seger för året.

Frölunda är nu i delad serieledning med Påvelund.

 
vi stödjer Frölunda
Snabblänkar