Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Välkommen till Västra Frölunda Badminton!

Västra Frölunda Badminton är en ideell förening med stora ambitioner som bedriver både breddverksamhet och elitverksamhet. Vi har badmintonskola, senior- och ungdomsträning och motionsgrupp.

VFB har sin klubblokal och bedriver sin verksamhet i Sportarenan, Åkered/Näset, Göteborg.

Information angående Västra Frölunda Badmintons verksamhet med anledning av spridningen av Corona
2020-03-14 12:30


Tills vidare fortsätter vi med våra träningar på vanliga tider. Generaldirektören på Folkhälsomyndigheten uttryckte 13/3  ”Det finns ingen anledning att ställa in små evenemang, som träning med 10-15 personer, eller promenader med barn. Där har vi inte de stora riskerna. Tvärtom är det viktigt att aktiviteter för hälsan pågår. Att förlama samhället på aktiviteter tjänar inte syftet.”

Vi följer givetvis utvecklingen och Folkhälsomyndighetens rekommendationer, eventuell förändring meddelas omedelbart på hemsidan och facebook.

 

Vi uppmanar alla våra spelare, ledare och föräldrar följande:

Har man symptom på luftvägsinfektion eller känner sig sjuk på annat sätt skall man (som alltid) stanna hemma från träningen, i dessa tider ber vi att man gör så också om man har familjemedlemmar som uppvisar symptom. På träningen bör man vara extra noga med hygienen – tvätta händerna, hosta/nys i armvecket, undvik att låna vattenflaskor av varandra och undvik annan onödig kroppskontakt.

https://www.folkhalsomyndigheten.se/globalassets/publicerat-material/publikationer/god-handhygien/god-handhygien-affisch-a3-webb-2010-4-34.pdf

Frölundaspelen 2020
2020-03-09 07:00
Nu är Frölundaspelen 2020 avslutade - 254 spelare har spelat 508 matcher på två dagar! Ett stort TACK till alla fantastiska klubbmedlemmar som hjälpt till att genomföra detta stora arrangemang, många som ställt upp både på uppsatta funktionärspass och spontan support i flera timmar. Och TACK alla ledare och spelare som kämpat hårt i 2 dagar samt våra tävlingssponsorer ICA Kvantum Frölunda och Pågens.
3 Guld!
2020-02-24 21:25

När den sista bollen är slagen har vi vunnit 3 guld på Junior SM. Det börjar med mixed Joel Hansson tillsammans med Cecilia Wang, Fyrisfjädern, vinner i raka set. I HS är Gustav Björkler mycket nära i andra set men det blir ett silver efter bra spel. I HD är Jakob Ekman och Joel favoriter och går in laddade och vinner klart först set, andra jämnare men de knyter ihop säcken. Till sist helgens överraskning DD, Sofia Reidy och Cecilia Wang står till slut som svenska mästarinnor, spelet blev bättre för varje match.

Stark prestation men knapp förlust för Frölunda i bortamötet mot Täby
2020-01-27 22:00
Frölunda åkte till Stockholm för mötet mot Täby som blev en riktigt rafflande match där de två lagen följdes åt hela vägen. Efter de två första matcherna stod det 1-1 och efter ytterligare två matcher var ställningen 2-2. Då hade Västra Frölunda vunnit de två herrsinglarna genom Gustav Björkler och August Björkler. Herrdubbel och Damdubbel skulle alltså avgöra matchen, i herrdubbel gör Joel Hansson och Jakob Ekman årets match där de besegrar rutinerade Eidstedt/Li klart i tre raka. I damdubbeln bredvid tar Thyra Hultman/Sanne Ekberg ledningen med 2-0 i set men Täby paret Nistad/Persson kämpade sig tillbaka och vinner med 3-2 och tvingar därmed fram ett Golden Set som kommer att avgöras i mixeddubbel. Där Frölunda mönstrar Joel/Sanne och här var det helt jämt till sidbytet men med lite oflyt på Frölundasidan gör att Täby tar hem Golden Set med 11-5 och därmed matchen med 4-3. Det är små marginaler, en vinst för Frölunda så hade chansen till en kvartsfinalplats funnits men nu får Frölunda rikta in sig på kvalspel senare under våren.
 
vi stödjer Frölunda
Snabblänkar