Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Välkommen till Västra Frölunda Badminton!

Västra Frölunda Badminton är en ideell förening med stora ambitioner som bedriver både breddverksamhet och elitverksamhet. Vi har badmintonskola, senior- och ungdomsträning och motionsgrupp.

VFB har sin klubblokal och bedriver sin verksamhet i Sportarenan, Åkered/Näset, Göteborg.

3 Guld!
2020-02-24 21:25

När den sista bollen är slagen har vi vunnit 3 guld på Junior SM. Det börjar med mixed Joel Hansson tillsammans med Cecilia Wang, Fyrisfjädern, vinner i raka set. I HS är Gustav Björkler mycket nära i andra set men det blir ett silver efter bra spel. I HD är Jakob Ekman och Joel favoriter och går in laddade och vinner klart först set, andra jämnare men de knyter ihop säcken. Till sist helgens överraskning DD, Sofia Reidy och Cecilia Wang står till slut som svenska mästarinnor, spelet blev bättre för varje match.

Stark prestation men knapp förlust för Frölunda i bortamötet mot Täby
2020-01-27 22:00
Frölunda åkte till Stockholm för mötet mot Täby som blev en riktigt rafflande match där de två lagen följdes åt hela vägen. Efter de två första matcherna stod det 1-1 och efter ytterligare två matcher var ställningen 2-2. Då hade Västra Frölunda vunnit de två herrsinglarna genom Gustav Björkler och August Björkler. Herrdubbel och Damdubbel skulle alltså avgöra matchen, i herrdubbel gör Joel Hansson och Jakob Ekman årets match där de besegrar rutinerade Eidstedt/Li klart i tre raka. I damdubbeln bredvid tar Thyra Hultman/Sanne Ekberg ledningen med 2-0 i set men Täby paret Nistad/Persson kämpade sig tillbaka och vinner med 3-2 och tvingar därmed fram ett Golden Set som kommer att avgöras i mixeddubbel. Där Frölunda mönstrar Joel/Sanne och här var det helt jämt till sidbytet men med lite oflyt på Frölundasidan gör att Täby tar hem Golden Set med 11-5 och därmed matchen med 4-3. Det är små marginaler, en vinst för Frölunda så hade chansen till en kvartsfinalplats funnits men nu får Frölunda rikta in sig på kvalspel senare under våren.
Dubbla finaler för Gustav Björkler i Swedish Junior
2020-01-26 22:00

På Swedish Junior var många av Europas bästa juniorer på plats och Sverige ställde upp med ca 40 tävlande. Allra bäst gick det för Gustav Björkler, Västra Frölunda, som slog flera spelare rankade bland de 30 bästa juniorerna i världen, på sin väg till herrsingelfinalen. I finalen föll han mot Joakim Oldorff, Finland, med 21-16, 21-12.

Parallellt med sina tuffa singelmatcher spelade Gustav dubbel ihop med Tom Söderström, även han Västra Frölunda. Paret gjorde en mycket bra turnering och slog bland annat ett av Europas bästa herrdubbelpar, Barinov/Borisov från Ryssland, i semifinalen. I den jämna finalen blev det förlust med 21-12, 27-25 mot det förstaseedade paret Lebedev/Kholkin, Ryssland.

Jonasträffen en grå i helg i januari
2020-01-26 19:00
Denna vinter när snö och is saknas är det ju helt perfekt att åka till Alingsås och spela lite badminton. Tävlingen slog i år rekord och det var många deltagare i alla klasser vilket är roligt. Det gör ju dock att konkurrensen blir hårdare. Trots detta får man säga att vi lyckades ganska bra. 
Idag avgjordes Västra Frölundas Nybörjartävling 2020!
2020-01-25 20:00
89 spelare har kämpat i klasser från U9 till U17. Frölunda hade 14 egna spelare med och för många var det första tävlingen. Stort TACK till alla härliga spelare som gett allt i matcherna, ledare på plats om stöttat och föräldrar som supportat för att få tävlingen att rulla på. 
 
vi stödjer Frölunda
Snabblänkar