SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Välkommen till Västra Frölunda Badminton!

Västra Frölunda Badminton är en ideell förening med stora ambitioner som bedriver både breddverksamhet och elitverksamhet. Vi har badmintonskola, senior- och ungdomsträning och motionsgrupp.

VFB har sin klubblokal och bedriver sin verksamhet i Sportarenan, Åkered/Näset, Göteborg.

Årsmöte 2021- onsdag 30/6
2021-06-07 17:31
Välkomna till årsmötet 2021 för Västra Frölunda Badmintonklubb!
När: Onsdag 30/6 kl.18.30
Var: Sportarenan (om vädret tillåter håller vi det utomhus, alternativt inomhus i restaurangen)
Agenda
 • Mötets öppnande
 • Val av mötesordförande och sekreterare
 • Godkännande av agenda
 • Val av protokolljusterare
 • Styrelsens verksamhetsberättelse inklusive Årsredovisning
 • Revisionsberättelse
 • Val av ordförande och styrelsemedlemmar
 • Valberedning
 • Val av revisor
 • Övriga frågor
 • Årsmötet avslutas
Newbody försäljning våren 2021
2021-04-14 07:47

                                                                                                                                               

Hej alla medlemmar!

Nu sätter vi igång försäljningen av Newbody igen, något som många i klubben har efterfrågat.

Under 2020 gjorde vi försäljningen av Newbody till en succé för klubben och det blev ett jättefint bidrag till våra yngre spelares verksamhet. Det finns också en del kvar i kassan av detta bidrag tills den dagen Covid-19 är över och vi kan göra fler aktiviteter tillsammans.

 

Så här tänker vi nu kring vårens försäljning av Newbody:

Klubben har alltid haft en strävan att kunna erbjuda alla åldrar att spela badminton, ung som gammal. I den visionen ingår att vi ska ha många barn/ungdomar som har kul med sporten och kan se det som en långvarig verksamhet tillsammans i klubben.

Vi har också en strävan att ha ”hela huset”, från en breddverksamhet till serielag i del olika divisionerna, och ända upp till Elitserien. Genom åren har vi lyckats få fram många duktiga spelare både på nationell nivå och på internationell nivå, med deltagande i VM, EM och OS.

Vårt elitserielag 2020/2021 är ungt och består till 80% av egna spelare, vilket vi ser som en förutsättning för att bygga en stark klubbkänsla och ett stort engagemang. Vi vet att förebilder för våra yngre spelare är viktigt och att kunna visa på att vi sträcker oss från nybörjare till elitnivå stärker oss.

Vi vill kunna behålla våra unga elitspelare och ge dem möjlighet att spela i elitserien.
Detta kräver en del utgifter för klubben vilket vi säkrar upp med sponsorer och övriga bidrag.

Därför vill vi nyttja denna försäljning till vårt elitserielag, och möjliggöra att vi kan vara med även nästa år i högsta serien.

 

De avslutande matcherna i årets säsong av elitserien kommer att spelas i april/maj. Västra Frölunda spelar sin första match efter uppehållet mot Fyrisfjädern den 14 April. Matcherna streamas och visas på Solid Sport.

 

Beskrivning av försäljning:

 • Med erfarenhet från hösten 2020 så vill vi förenkla arbetet kring försäljningen och hanteringen ut till kunderna. T.ex. vill vi minimera kartonghantering och fysisk kontakt mellan säljare och kund.
 • Då vi i klubben vill sälja och tjäna pengar utan fysisk kontakt så ber vi alla våra medlemmar att nyttja sitt kontaktnät för att sprida information kring produkterna och därmed sälja via nätet från sin egen personliga shop. Bra tillfälle att köpa lite praktiska kläder till familjen 😉
 • Varje kund (t.ex era grannar och släktingar) kommer endast erbjudas Direktköp denna gång. Direktköp innebär att produkterna anländer till kunden via två alternativ:
  1. Direktfrakt, då paketen kommer antingen direkt i brevlådan eller till ert postombud. Till detta alternativ tillkommer en fraktkostnad (69kr) vid beställning av 1-5st paket, vid beställning av 6st paket eller fler så utgår fraktkostnaden.
  2. Kunden kan också välja att hämta sina paket på lagret hos Newbody i Sisjön. Då tillkommer ingen avgift.
 • Betalning görs från slutkunden direkt till Newbody, alltså inte via dig som säljare eller via klubben. Detta gör att vi som säljare inte behöver hantera vare sig pengar eller produkter mellan slutkund och Newbody. När försäljningsperioden är slut kommer klubben få provisionen utbetald av Newbody

 

Länk till att registrera sig som säljare:

https://www.newbody.se/reg/TDDFPXV

 

Vid eventuellt övriga frågor kan ni kontakta Gustaf Öjerskog, och det snabbast via sms på telefonnummer, 072-8852491. Det går också bra att skriva till klubbens mejladress. info@frolundabadminton.se

 

/Styrelsen Västra Frölunda Badminton genom Gustaf Öjerskog

Vårterminen 2021
2021-01-09 13:49

Välkomna till en ny termin!

Från och med måndag 11/1 startar vi ordinarie verksamheten igen efter juluppehållet. Höstterminen blev pga Corona inte som vanligt men vi lyckades ändå med anpassningar att hålla igång en stor del av vår träningsverksamhet med hög kvalité på ett smittsäkert sätt.
Stort TACK till er alla för de ansträngningar ni tillsammans gjort för att lyckas med det!

Vi behöver nu fortsätta att jobba aktivt och ta ansvar tillsammans för att kunna genomföra säkra träningar även när vårterminen startar. Styrelsen har gått igenom de gällande allmänna råden från FHM och de rekommendationer som RF och Badmintonförbundet gett om vilka åtgärder man bör ta för att minimera smittspridning. När vi nu startar upp igen så anpassar vi verksamheten enligt nedan tills vidare. Vi kommer fortsatt löpande att följa utvecklingen och utvärdera hur verksamheten fungerar, vi återkommer med nya förhållningsregler när så behövs. Vår främsta kommunikationskanal är via mail och via vår hemsida.

Alla behöver ta ett stort eget ansvar för att vi tillsammans skall minimera risken för smittspridning. Läs igenom och följ våra rutiner längst ner i detta mail, de kommer också finnas uppsatta utanför klubbrummet som extra påminnelse – föräldrar var snälla och prata igenom detta med era barn.

Badmintonskolan

Badmintonskolan fortsätter med ordinarie träningar enligt samma schema som höstterminen. Vi välkomnar åter även de äldre ungdomarna tillbaka till badmintonskolan. Det går fortfarande bra att låna rack vid träningen men vi ser gärna att man tar tillfället nu att skaffa sig ett eget.

Best on Court
Best on Court på söndagar fortsätter med ordinarie träningar, då träningen är för barnen och den egna föräldern bara är med sitt barn. Håll avstånd till övriga föräldrar!

Vuxengruppen

Vi avvaktar uppstarten av vuxengruppen på måndagar ytterligare några veckor. Preliminär plan är start mån 1/2 kl 20-21, vi återkommer med info närmare det datumet. Nya spelare som vill ansluta till gruppen kontaktar lättast klubben via info@frolundabadminton.se 

Träningsgrupperna - juniorer

Juniorträningsgrupperna fortsätter med ordinarie träningar.
Vi startar upp en ny grupp, tisdagar kl 17-18 (från och med 19/1) för främst spelare från fortsättning Best on Court

Elitgruppen/SBL
Elitgruppen fortsätter med ordinarie träningar

RUTINER FÖR ALLA FÖR ATT UNDVIKA TRÄNGSEL OCH MINIMERA RISK FÖR SMITTSPRIDNING

- Duscha och byt om hemma, ej i Sportarenan
- Samlas inte i grupp utanför klubbrummet, sprid ut er innan träningen och använd även bänkarna bakom banorna för väskor och ytterkläder.

- Lämna Sportarenan direkt efter träning, stretcha hemma.

- Föräldrar skall undvika att uppehålla sig i hallen, vänligen hämta/lämna barnen utanför Sportarenan.

- Tvätta händerna före- och efter träning. Använd gärna handspriten vi tillhandahåller.
- Håll avstånd, minst 1,5 meter, t e x  på bänkar, mellan träningar/matcher, i korridorer osv och undvik på alla sätt närkontakt, dela inte rack och vattenflaskor.
- Om möjligt undvik att åka kollektivtrafik när du skall till Sportarenan.
- Max 4 personer samtidigt i klubbrummet.
- Stanna hemma vid minsta symptom.
 

 

Tack för er förståelse och var rädda om varandra!

//Styrelsen Västra Frölunda Badminton

Gemensamt träningsläger för deltagarna i SOK Talang 2022
2021-01-09 13:37


Gustav Björkler och hans tränare Johan Blom åker på träningsläger under nästa vecka till Fuerteventura tillsammans med de andra elitidrottarna som ingår i SOKs satsning.

 

Efter ett tvåtimmars pass med tuffa matcher i torsdags kväll berättar Gustav om Talang 2022, och han ser fram emot att få komma iväg på lägret. – Roligast är nog att få träffa de andra som är med och få hör hur det går för dem. Det skall bli kul!

 

SOK:s stödprogram Talang 2022 startades under våren 2018 och är utvecklingsinsats på vägen mot Topp och Talang. Syftet är att hjälpa unga talanger utvecklas i sin egen vardag tillsammans med sin hemmatränare och göra dem bättre rustade för steget upp på internationell nivå.

Till skillnad mot SOK:s ordinarie stödprogram, Topp och Talang, riktar sig Talang 2022 till de som ska vara med i världseliten om sex till tio år och som har sikte på OS i Paris 2024 eller OS i Los Angeles 2028.

 

De uttagna kommer från fjorton olika sommaridrotter, och är alla födda 1997-2003. De aktiva som är med i Talang 2022 har ett skräddarsytt idrottsligt stöd, liknande det som ges till seniorerna i Topp och Talang. De får viss tillgång till SOK:s resursteam och stöd till internationella tränings- och tävlingsmöjligheter om det behovet finns.

Satsningen på Talang 2022 pågår, precis som namnet återspeglar, över en fyraårsperiod (2018-2022). På hösten varje år görs en gemensam utvärdering av den gångna säsongen. Om allt går enligt plan fortsätter samarbetet med planering inför kommande säsong. Årligen finns också möjligheten för nya aktiva att komma in i programmet eller att avbryta satsningen.

Tränaren har en central roll i projektet. Både den aktive och dess hemmatränare tas in i satsningen och en del av resurserna läggs på tränarens kompetensutveckling för att säkra upp att träningen i vardagen håller högsta nivå.

För badminton ingår förutom Gustav även Cecilia Wang, Edith Urell, Jessica Silvennoinen.

 

Bingolotter - information om redovisning av försäljning
2020-12-22 18:07

Hej alla medlemmar!

Hoppas att försäljningen av bingolotter och kalendrar går bra! Här kommer information igen om hur inbetalning av pengarna från försäljningen skall gå till och hur vi sköter eventuell återlämning av osålda lotter. 

Varje såld Bingolott ger upp till 40kr till klubben, så vi är mycket tacksamma för alla sålda lotter och er insats i att sälja de lotter och kalendrar som ni har fått hem!

Klubben hoppas att ni alla försöker sälja lotterna ända fram tills den 23:e Dec då det är många som vill ha lotter de sista dagarna inför Uppesittarkvällen. (Det går alltså bra att återlämna osålda lotter/kalendrar efter själva dragningen så länge lotten är ”obruten/oskrapad”) 

När Bingolotto-försäljningen är klar betalar varje säljare in summan för de sålda lotterna på klubbens bankgiro 876-7766, och märker betalningen med ”Lotto- spelarens förnamn & efternamn”. Senast 28/12 ber vi att betalningen är gjord.

Skulle ni ha lotter kvar efter den 23:e Dec, så överlämnar ni dessa på tiderna nedan i ett kuvert märkt med ert namn och hur många lotter som lämnas tillbaka.

Tider för återlämning av Bingolotter:

26:e Dec kl 12:00-14:00 i VF Badmintons klubbrum, Sportarenan

27:e Dec kl 12:00-14:00 i VF Badmintons klubbrum, Sportarenan

Skulle ni mot förmodan ha svårt med tiderna ovan så kan ni lämna in Bingolotterna i Sportarenans reception. VIKTIGT att kuvertet då är märkt enligt anvisning ovan och att mottagare i receptionen förstår att lotterna ska till VF Badminton! Senast 28/12 gäller här också.

Har du några frågor eller vill ha fler lotter/kalendrar så kontakta Gustaf Öjerskog 072-8852491

Stort tack!

 
vi stödjer Frölunda
Snabblänkar