SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Välkommen till Västra Frölunda Badminton!

Västra Frölunda Badminton är en ideell förening med stora ambitioner som bedriver både breddverksamhet och elitverksamhet. Vi har badmintonskola, senior- och ungdomsträning och motionsgrupp.

VFB har sin klubblokal och bedriver sin verksamhet i Sportarenan, Åkered/Näset, Göteborg.

Vårterminen 2021
2021-01-09 13:49

Välkomna till en ny termin!

Från och med måndag 11/1 startar vi ordinarie verksamheten igen efter juluppehållet. Höstterminen blev pga Corona inte som vanligt men vi lyckades ändå med anpassningar att hålla igång en stor del av vår träningsverksamhet med hög kvalité på ett smittsäkert sätt.
Stort TACK till er alla för de ansträngningar ni tillsammans gjort för att lyckas med det!

Vi behöver nu fortsätta att jobba aktivt och ta ansvar tillsammans för att kunna genomföra säkra träningar även när vårterminen startar. Styrelsen har gått igenom de gällande allmänna råden från FHM och de rekommendationer som RF och Badmintonförbundet gett om vilka åtgärder man bör ta för att minimera smittspridning. När vi nu startar upp igen så anpassar vi verksamheten enligt nedan tills vidare. Vi kommer fortsatt löpande att följa utvecklingen och utvärdera hur verksamheten fungerar, vi återkommer med nya förhållningsregler när så behövs. Vår främsta kommunikationskanal är via mail och via vår hemsida.

Alla behöver ta ett stort eget ansvar för att vi tillsammans skall minimera risken för smittspridning. Läs igenom och följ våra rutiner längst ner i detta mail, de kommer också finnas uppsatta utanför klubbrummet som extra påminnelse – föräldrar var snälla och prata igenom detta med era barn.

Badmintonskolan

Badmintonskolan fortsätter med ordinarie träningar enligt samma schema som höstterminen. Vi välkomnar åter även de äldre ungdomarna tillbaka till badmintonskolan. Det går fortfarande bra att låna rack vid träningen men vi ser gärna att man tar tillfället nu att skaffa sig ett eget.

Best on Court
Best on Court på söndagar fortsätter med ordinarie träningar, då träningen är för barnen och den egna föräldern bara är med sitt barn. Håll avstånd till övriga föräldrar!

Vuxengruppen

Vi avvaktar uppstarten av vuxengruppen på måndagar ytterligare några veckor. Preliminär plan är start mån 1/2 kl 20-21, vi återkommer med info närmare det datumet. Nya spelare som vill ansluta till gruppen kontaktar lättast klubben via info@frolundabadminton.se 

Träningsgrupperna - juniorer

Juniorträningsgrupperna fortsätter med ordinarie träningar.
Vi startar upp en ny grupp, tisdagar kl 17-18 (från och med 19/1) för främst spelare från fortsättning Best on Court

Elitgruppen/SBL
Elitgruppen fortsätter med ordinarie träningar

RUTINER FÖR ALLA FÖR ATT UNDVIKA TRÄNGSEL OCH MINIMERA RISK FÖR SMITTSPRIDNING

- Duscha och byt om hemma, ej i Sportarenan
- Samlas inte i grupp utanför klubbrummet, sprid ut er innan träningen och använd även bänkarna bakom banorna för väskor och ytterkläder.

- Lämna Sportarenan direkt efter träning, stretcha hemma.

- Föräldrar skall undvika att uppehålla sig i hallen, vänligen hämta/lämna barnen utanför Sportarenan.

- Tvätta händerna före- och efter träning. Använd gärna handspriten vi tillhandahåller.
- Håll avstånd, minst 1,5 meter, t e x  på bänkar, mellan träningar/matcher, i korridorer osv och undvik på alla sätt närkontakt, dela inte rack och vattenflaskor.
- Om möjligt undvik att åka kollektivtrafik när du skall till Sportarenan.
- Max 4 personer samtidigt i klubbrummet.
- Stanna hemma vid minsta symptom.
 

 

Tack för er förståelse och var rädda om varandra!

//Styrelsen Västra Frölunda Badminton

Gemensamt träningsläger för deltagarna i SOK Talang 2022
2021-01-09 13:37


Gustav Björkler och hans tränare Johan Blom åker på träningsläger under nästa vecka till Fuerteventura tillsammans med de andra elitidrottarna som ingår i SOKs satsning.

 

Efter ett tvåtimmars pass med tuffa matcher i torsdags kväll berättar Gustav om Talang 2022, och han ser fram emot att få komma iväg på lägret. – Roligast är nog att få träffa de andra som är med och få hör hur det går för dem. Det skall bli kul!

 

SOK:s stödprogram Talang 2022 startades under våren 2018 och är utvecklingsinsats på vägen mot Topp och Talang. Syftet är att hjälpa unga talanger utvecklas i sin egen vardag tillsammans med sin hemmatränare och göra dem bättre rustade för steget upp på internationell nivå.

Till skillnad mot SOK:s ordinarie stödprogram, Topp och Talang, riktar sig Talang 2022 till de som ska vara med i världseliten om sex till tio år och som har sikte på OS i Paris 2024 eller OS i Los Angeles 2028.

 

De uttagna kommer från fjorton olika sommaridrotter, och är alla födda 1997-2003. De aktiva som är med i Talang 2022 har ett skräddarsytt idrottsligt stöd, liknande det som ges till seniorerna i Topp och Talang. De får viss tillgång till SOK:s resursteam och stöd till internationella tränings- och tävlingsmöjligheter om det behovet finns.

Satsningen på Talang 2022 pågår, precis som namnet återspeglar, över en fyraårsperiod (2018-2022). På hösten varje år görs en gemensam utvärdering av den gångna säsongen. Om allt går enligt plan fortsätter samarbetet med planering inför kommande säsong. Årligen finns också möjligheten för nya aktiva att komma in i programmet eller att avbryta satsningen.

Tränaren har en central roll i projektet. Både den aktive och dess hemmatränare tas in i satsningen och en del av resurserna läggs på tränarens kompetensutveckling för att säkra upp att träningen i vardagen håller högsta nivå.

För badminton ingår förutom Gustav även Cecilia Wang, Edith Urell, Jessica Silvennoinen.

 

Bingolotter - information om redovisning av försäljning
2020-12-22 18:07

Hej alla medlemmar!

Hoppas att försäljningen av bingolotter och kalendrar går bra! Här kommer information igen om hur inbetalning av pengarna från försäljningen skall gå till och hur vi sköter eventuell återlämning av osålda lotter. 

Varje såld Bingolott ger upp till 40kr till klubben, så vi är mycket tacksamma för alla sålda lotter och er insats i att sälja de lotter och kalendrar som ni har fått hem!

Klubben hoppas att ni alla försöker sälja lotterna ända fram tills den 23:e Dec då det är många som vill ha lotter de sista dagarna inför Uppesittarkvällen. (Det går alltså bra att återlämna osålda lotter/kalendrar efter själva dragningen så länge lotten är ”obruten/oskrapad”) 

När Bingolotto-försäljningen är klar betalar varje säljare in summan för de sålda lotterna på klubbens bankgiro 876-7766, och märker betalningen med ”Lotto- spelarens förnamn & efternamn”. Senast 28/12 ber vi att betalningen är gjord.

Skulle ni ha lotter kvar efter den 23:e Dec, så överlämnar ni dessa på tiderna nedan i ett kuvert märkt med ert namn och hur många lotter som lämnas tillbaka.

Tider för återlämning av Bingolotter:

26:e Dec kl 12:00-14:00 i VF Badmintons klubbrum, Sportarenan

27:e Dec kl 12:00-14:00 i VF Badmintons klubbrum, Sportarenan

Skulle ni mot förmodan ha svårt med tiderna ovan så kan ni lämna in Bingolotterna i Sportarenans reception. VIKTIGT att kuvertet då är märkt enligt anvisning ovan och att mottagare i receptionen förstår att lotterna ska till VF Badminton! Senast 28/12 gäller här också.

Har du några frågor eller vill ha fler lotter/kalendrar så kontakta Gustaf Öjerskog 072-8852491

Stort tack!

Silver för Gustav Björkler i JEM
2020-11-29 08:55

För några veckor sedan genomfördes JEM i Finland. Sverige fick med sig två silvermedaljer och fem kvartfinaler. Så bra har det inte gått på ett JEM sedan 1993.


I mixeddubbel tog Gustav tillsammans med Edith Urell (Fyrisfjädern) silver efter en jämn match mot det tyska paret Kicklitz/Nguyen (19-21, 19-21). Gustav och Edith, som varken tränat eller tävlat ihop i mixeddubbel i någon större utsträckning de senaste åren, kan dock vara mycket stolta över sin insats och övertygande spel. Ett silver i mixeddubbel tillhör inte vanligheterna – det var hela 27 år sedan ett svenskt par lyckades med den bedriften (Johan Tholinsson/Pernilla Carlsson).   

Stort Grattis Gustav för medaljen! Det är en fantastisk resa du har gjort de senaste åren, med en stor beslutsamhet, ett stort mod, och en enorm ödmjukhet till livet och till Badmintonen, som du brinner för. Så roligt att du fick med dig en silvermedalj!

Det andra silvret tog Edith i DS, efter en mycket jämn match mot Ryskan Anastasia Shapovalova. Stort Grattis Edith till medaljerna!

Covid-19 – Information om Västra Frölunda Badminton träningsverksamhet
2020-11-01 21:13

Covid-19 – Information om Västra Frölunda Badminton träningsverksamhet

I ljuset av de nya skärpta allmänna råden som FHM kom ut med i veckan och som rör oss i Västra Götalandsregionen kommer Västra Frölunda Badminton att anpassa sin verksamhet. Vi kommer löpande att utvärdera hur verksamheten fungerar och återkommer med nya förhållningsregler när så behövs. Vår främsta kommunikationskanal för detta är via mail och via vår hemsida.

Styrelsen i Västra Frölunda Badminton har under de senaste dygnen samlat in mer information från Svenska Badmintonförbundet, RF, Sportarenan samt andra klubbar för att få en så bra bild av hur rekommendationerna skall tolkas som möjligt. Vi kommer att anpassa vår verksamhet enligt nedan från och med den 2/11 och preliminärt till och med den  19/11.

Badmintonskolan
Badmintonskolan fortsätter med ordinarie träningar för spelare födda 2005 och senare. Äldre spelare ombeds att tills vidare inte delta i klubbens träningar.

Best on Court
Best on Court på söndagar fortsätter med ordinarie träningar, då träningen är för barnen och den egna föräldern bara är med sitt barn. Håll avstånd till övriga föräldrar! Upplever vi att det blir för trångt  behöver träningen anpassas till att föräldrar inte är med inne i hallen under träningen.

Vuxengruppen
Vuxengruppen på måndagar pausas de kommande veckorna, preliminärt blir nästa träningstillfälle måndagen den 23/11.

Träningsgrupperna – juniorer
Juniorträningsgrupperna fortsätter med ordinarie träningar. Våra grupper är blandade i åldrar och majoriteten av spelare är födda 2005 eller senare, vi har bara enstaka spelare som är födda 2004 och 2003.

Elitgruppen/Svenska Badmintonligan
Elitgruppen fortsätter med ordinarie träningar i och med att Badmintonförbundet beslutat att Badmintonligan kommer att fortgå med planerade matcher. Begränsning av max antal spelare på träningen kan bli aktuellt.

Vi påminner också om att man har ett stort eget ansvar för att vi ska kunna ha några träningar alls samt snarast möjligt kunna återgå till normala rutiner. Därför vill vi påminna om följande rutiner – föräldrar ombeds att prata med sina barn om detta hemma:

- Tvätta händerna före- och efter träning. Använd gärna handspriten vi tillhandahåller.
- Duscha och byt om hemma, ej i Sportarenan
- Håll avstånd, minst 1,5 meter, t e x  på bänkar, mellan träningar/matcher, i korridorer osv.
- Undvik på alla sätt närkontakt, dela inte rack och vattenflaskor.
- Samlas inte utanför klubbrummet, sprid ut er innan träningen och efter träningen.
- Föräldrar till barn bör undvika att uppehålla sig i hallen utan hämta/lämna barnen utanför Sportarenan.
- Om möjligt undvik att åka kollektivtrafik när du skall till Sportarenan.
- Max 4 personer samtidigt i klubbrummet.
- Stanna hemma vid minsta symptom.
 

Återigen – Vi uppmanar den enskilde utövaren att ta sitt ansvar och göra kloka val för att minimera risken för smittspridning!

Om nya direktiv kommer tar vi givetvis ställning till dem och informerar om hur det påverkar vår verksamhet.

Tack för er förståelse och var rädda om varandra.

//Styrelsen Västra Frölunda Badminton

 
vi stödjer Frölunda
Snabblänkar